Personvernerklæring

Hvem ValdresPrat er

Kortversjonen

Nettstedsadressen er: https://valdresprat.no.

Valdreprat er et nettsted eid, finansiert og driftet av en privatperson. Nettstedet brukes ikke til kommersiell virksomhet, inneholder ingen form for markedsføring, og selger ikke brukerdata.

Formålet med dette nettstedet er å distribuere og publisere politiske meninger. Alle som ønsker å publisere på Valdresprat må gjøre det under fullt navn. Det gjelder både for hovedinnlegg og kommentarer. Ut over det samler vi ikke inn data med annet formål enn det som kreves av de tekniske løsningene nettsiden benytter seg av.

Selv om nettstedet i seg selv ikke samler informasjon om deg til annen bruk enn hovedformålet, benytter det en rekke tredjepartstjenester og leverandører som kan samle data utenfor nettstedets kontroll. Dette nettstedet driftes så langt valdresprat.no er kjent med, i samsvar med GDPR. 

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Informasjon du legger inn i kontaktskjemaet, blir sendt som epost til nettstedets eier. Informasjonen blir ikke lagret på nettstedet. Eposter lagres normalt bare så lenge det er nødvendig for å følge opp din henvendelse.

Webkamera

Webkamera er et oversiktsbilde, og har ikke høy nok oppløsning til å identifisere individer. Grafikken på bildet er strategisk plassert for å fungere som maskering av enkelte eiendommer i henhold til Datatilsynets retningslinjer. Siden viser kun det sist opplastede bildet. Gamle bilder slettes fortløpende.

Brukerkonto

Valdresprat ble etablert som en åpen debattarena. Tilbudet om å registrere seg som bruker og debattere på Valdresprat står fremdeles ved lag. Kravet er at man er en samfunnsdebattant med tilknytning til Valdres. For å bli bruker, kreves det at man lager en profil der man oppgir oppgir og offentliggjør fullt navn, epost og en frivillig biografisk informasjon. Det er et krav for å bli publisert på Valdresprat at man publiserer under fullt navn.

Gjesteblogger

Det er mulig å bli publisert på Valdresprat som gjesteblogger. Da registreres opplysningene brukeren selv oppgir. Det er et krav for å bli publisert at man oppgir epost og fullt navn.

Informasjonskapsler

Se også: Informasjonskapsel-erklæring.

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold og tjenester fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Facebook

Nettstedet har innebygd sosialt innhold fra Facebook. Dersom du er innlogget med din Facebook-konto, kan Facebook samle informasjon om deg. Se Facebook sin personvernerklæring for detaljer, her: https://www.facebook.com/privacy/explanation/

Google

Nettstedet benytter ReCAPTCHA v3 fra Google. For detaljer om hvordan Google kan samle informasjon om deg, se Googles personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy. Se også vilkår for tjenester fra Google: https://policies.google.com/terms.

Automattic

Dette nettstedet tillater innlogging med WordPress.com-konto og Gravatar-ikoner for brukerprofiler, og systemene Jetpack og Akismet. Alt dette er tjenester fra Automattic. Se deres personvern-policy her: https://automattic.com/privacy/.

Akismet

Vi samler inn informasjon og besøkende som kommenterer på nettsteder som bruker Akismet antispam-tjenesten. Informasjonen vi samler inn avhenger av hvordan administartoren setter opp Aksimet for nettstedet, men typisk inkluderer det den kommenterendes IP-adresse, brukeragent, refererende side og nettstedets URL (sammen med annen informasjon som er opgitt av den komenterende, som navn, brukernavn, epost-adresse og kommentaren i seg selv). Se: https://akismet.com/privacy/

Analyse og logger

Dette nettstedet driftes av one.com, som har tilgang på alle serverdata, inklusive tekniske logger. Se deres personvernerklæring her: https://www.one.com/no/info/personvernpolitikk.

Nettstedet bruker Jetpack til analyse og filtrering/kvalitetssikring, les mer her: https://jetpack.com/support/privacy/

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ikke opplysninger vi har lagret med noen ut over våre tekniske tjenesteleverandører.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontaktinformasjon

Eieren av dette nettstedet er Vegard Riseng.

Adresse: Krakkeplassen 11, 2900 Fagernes

Epost: vegard@riseng.net